Horváth János kapja az emlékérmet
2007. november 11., 15:59

Az idei esztendőben Horváth János, a Fidesz országgyűlési képviselője kapja a Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet a kommunizmus áldozatainak emlékét őrző washingtoni alapítványtól. A zsarnoksággal szembeni, valamint a szabadság és a demokrácia melletti határozott kiállásért adományozott kitüntetést az elmúlt évek során Vaclav Havel, Csehország volt köztársasági elnöke, Lech Walesa, Lengyelország volt elnöke, Jesse Helms, egykori szenátor és Orbán Viktor is megkapták. Az emlékérem átadására Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is elkíséri Horváth Jánost, és az ünnepségen George Herbert Walkerrel, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövetével együtt fogja méltatni a parlament doyenjének életútját. A Fidesz elnöke az amerikai munkalátogatás során találkozik Tom Lantossal, az amerikai Képviselőház külügyi bizottságának demokrata párti elnökével, az amerikai külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Tanács magasrangú tisztviselőivel, valamint részt vesz egy kerekasztal-beszélgetésen a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában.

Szijjártó Péter,
A Fidesz szóvivője