"Már a vendéglői számlabiznisz is gyanús volt"
2007. november 18., 10:24
Vizet prédikál és bort iszik - vonják le a következtetést a fidesz.hu fórumozói azzal kapcsolatban, hogy feketemunkásokat fogott a razzia a gazdaság kifehérítéséért küzdő miniszter luxusvilla-építkezésén.

"A munkaügyisek több szabálytalan alkalmazott munkavállalót is találtak a befejezéséhez közeledő építkezésen. A helyszínen talált tizenhárom munkás között két magyar állampolgárnak nem voltak rendben a papírjai. Egyikük ráadásul körözés alatt állt, őt az akcióban résztvevő rebiszesek azépítkezésen őrizetbe is vették" - írta meg nemrég az Index interneteshírportál, de a témát a fidesz.hu fórumlátogatói is nagy alapossággal végigjárták.

SzabóZ szerint "ha Kóka kijárt volna az építkezésére, akkor tudta volna, ki dolgozik ott". "Én is építkeztem: én név szerint ismertem minden munkást, akiket az alvállalkozó hozott. Néhány óra után nem csak azt tudtam a munkásokról, hogy be vannak jelentve, vagy sem, hanem azt is, hogy mennyit fizet nekik a munkaadójuk" - írja.

Advomedic úgy véli, "Kóka ugyan nem bolsevik - koránál fogva -, de a módszerei azok". "Ugyanis hiába bont szerződést a kivitelező fővállalkozóval, vált le közreműködőket az építkezéséről, a lényeg ugyanaz marad: a cége költségei közt számolja el a ház építésére költendő összeget, nem a saját adózott jövedelméből építkezik, az áfa-visszaigénylésére sort kerít, miközben az ő személyes szükségletei kielégítését szolgálja a luxusingatlan, és nem a cége központi irodája lesz. Hazugságot újabb hazugsággal próbál kivédeni, de bárhogy csűri-csavarja, ez morálisan a gazdasági minisztertől elfogadhatatlan!" - bontja ki gondolatait.

"Ez már csak hab a tortán, a Heti Válaszban megjelent cikk után" - mutat rá Lovászné, utalva rá, hogy "a Poszeidon Kft. képében Kóka János szűk stábja szerezte meg az egyik utolsó szabad balatoni partdarabot".

"A hazugság mértékegysége 1 fletó, vagy talán 1 kóka?" - bizonytalanodik el Roczei63.

"Úgysem fogják megbüntetni. Azt tesznek, amit akarnak. Ők diktálnak, és ezt az ügyet is, mint az összes többit, el fogják simítani. Ide egy kis csúszópénz, oda egy kis csúszópénz, és az építkezés megy tovább, mint ha mi sem történt volna. Sőt. Még ő lesz felháborodva, és a médián keresztül majd jön egy habiszti duma, hogy soron kívül kivizsgálják az ügyet. Semmi sem fog történni. Még többet lopnak el, és ezt is a mi zsebünkből építik. Ha létezne igazságszolgáltatás ebben az országban, ezért a kis incidensért le kellene váltani a miniszter urat" - kesereg PalikaP9.

Mekk arról értekezik, "hogy újra kéne gondolni a becsület szó értelmét, mert Gyurcsány is tett már olyan kijelentést hogy becsületes úton szerezte a vagyonát". "Ha én annyira lennék becsületes, mint GY. F., vagy Kóka, akkor már rég a sitten ülnék - tapint rá a valóságra, de értetlenkedik is egyben: Ez a kormány vezette be az alkalmi munkavállalói kiskönyvet (kékkönyv) a feketegazdaság elleni küzdelem keretében. Akkor nem értem, hogy legalább ők miért nem élnek ezzel a hatalmas lehetőséggel" - írja.

"Egyik ismerősöm építkezésén is feketemunkásokkal dolgoztatott a megbízott vállalkozó. Erről persze az ismerősöm nem tudott, de a munkaügyi ellenőrzést követően őt is megbüntette az APEH 500 000 (ötszázezer) forintra, merthogy az ő felelőssége, hogy ki dolgozik az ő építkezésén" - emlékezik Nikk, hozzátéve: "Kóka miniszter úr viszont ugyanilyen szituban persze semmiért sem felelős".

"Vizet prédikál és bort iszik" - önt tiszta vizet a pohárba Lgurul, akinek Kókával kapcsolatban "már a vendéglői számla biznisz is gyanús volt".

"Ez a mai világ tükre. Kóka igazán jelképe is lehetne ennek az öt évnek" - ad végül ötletet a történészeknek Kisdeli Imre.

(fidesz.hu)