Gripen-ügy - a Fidesz reagálása Szilvásy György sajtótájékoztatójára
2007. december 19., 07:30

Egyre kínosabb, ahogyan a kormány megpróbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a svéd ügyészség "2003-tól indulóan" nyomoz a svéd vadászrepülőgépekkel kapcsolatos korrupciógyanús ügyekben. Mára mindenki számára világossá vált, hogy a polgári kormány mind nemzetbiztonsági, mind katonai mind pedig gazdasági szempontból az optimális döntést hozta meg, amikor 2001-ben a svéd vadászrepülőgépek bérletéről döntött.

A svéd fél ugyanis több mint 100 milliárd forint értékű munkahelyteremtő beruházás Magyarországra hozatalát vállalta a szerződés ellentételezéseként. Egyre beszédesebb ugyanakkor az a kormányzati igyekezet, amely továbbra is titkolni akarja, hogy korrupció vagy kormányzati alkalmatlanság indokolta a vadászrepülőgépek beszerzéséről szóló szerződés Magyarország számára dupla költséget okozó, szakmailag, katonailag és gazdaságilag megmagyarázhatatlan módosítását 2003-ban, az MSZP-SZDSZ-kormány idején.

Követeljük, hogy a kormányzat vizsgálja ki a szerződés-módosítás körüli korrupció gyanúját!

Demeter Ervin (Fidesz),
az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja