Rétvári Bence egy fordulóban szeretne nyerni
2008. január 7., 08:36
Már a január 27-i első fordulóban szeretné elnyerni a választók bizalmát a XI. kerületi időközi választáson Rétvári Bence, a KDNP-Fidesz jelöltje. A Magyar Hírlapnak adott interjúból kiderül: az eddigi képviselő, Deák András halála miatt kiírt választáson a fiatal politikus a választók közönyösségét tartja a legnagyobb ellenfelének.

"Nem Lakos Imre vagy Csapody Miklós az ellenfelem, hanem a választók kiábrándultsága, fásultsága és közönye" - mondta a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence, a KDNP és a Fidesz közös jelöltje a XI. kerületi időközi országgyűlési képviselői választás előtt. A lap kérdésére, mit szól ahhoz, hogy ellenfelei most is parlamenti képviselők, azt mondta: kellemetlenül érzi magát, hiszen se Lakos Imre, se Csapody Miklós semmilyen kockázatot nem vállal indulásával.

A választók közönyével kapcsolatban Rétvári Bence kifejtette: az emberek becsapottnak érzik magukat, a Gyurcsány-kormány tevékenysége és hazugságai elfordították őket a politikától. A képviselőjelölt szavai szerint ezt tapasztalja, amikor a kampány során találkozik a választópolgárokkal.

Szerinte az időközi választásra éppen a kormányciklus félidejében kerül sor, amely a legpontosabb és legnagyobb közvélemény-kutatás lehet a pártok és a kormány valódi helyzetéről. A voksoláson harmincháromezer kerületi polgár vehet részt.

Rétvári Bence a közöny ellenére bizakodó, hiszen már a január 27-i első fordulóban szeretné döntésre vinni a versenyt. A kereszténydemokrata, fideszes támogatással harcba szálló politikus szerint "embertől emberig" tartó kampányt folytatnak. "Ez azt jelenti - mondta -, hogy önkénteseink igyekeznek környezetüket meggyőzni, hogy rám szavazzanak. Emellett természetes több rendezvényünk is lesz január 27-ig: a héten a Szociális Népszavazás 2008 kampánya érkezik a választókerületünkbe, de jobboldali, vezető értelmiségiekkel közösen is szervezünk fórumot. Az utolsó héten az önkéntesek meggyőző kampányára tesszük a hangsúlyt."

Ha Rétvári Bence bekerül a parlamentbe, az emberek általános elszegényedése ellen akar küzdeni. Emellett a kerületét érintő legnagyobb problémát, a metróépítkezések kapcsán keletkezett gondokat akarja megoldani. "Ha egy ház fala megreped vagy megsüllyed, a metró építtetőjének és nem a lakónak kell bizonyítania azt, hogy a sérülés nem az építkezés következménye. Ha ez nem sikerül, kártalanítania kell a károsultakat. Tehát a bizonyítási teher megfordul."

(Pindroch Tamás, Magyar Hírlap)