Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének felhívása
2008. február 7., 15:15

FELHÍVÁS!

Mi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szabad és felelős polgárai által választott megyei közgyűlés tagjai, a ránk ruházott bizalom által megerősítve, az itt élő emberek érdekeinek védelmében kérjük

Baja Ferenc, Czomba Sándor, Demendi László, Fülöp István, Gazda László, Jakab István, Juhász Ferenc, Kapolyi László, Kárpáti Tibor, Legény Zsolt, Mádi László, Simon Miklós, Szabados József, Szabó Éva, Szép Béla, Tilki Attila, Tóth András, Tukacs István, Veres János, Vojnik Mária országgyűlési képviselőket, hogy 2008. február 11-én a Magyar Országgyűlésben az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvény-tervezet elfogadását szavazataikkal NE támogassák.

Szavazzanak nemmel, mert a tervezetből hiányoznak a garanciák, nincsenek meg a szükséges végrehajtási rendeletek és hatástanulmányok, a kormánynak - mint előterjesztőnek - továbbra sem sikerült a szakmai szervezetek bizalmát és egyetértését elnyerni, nem folytatták le a társadalmi vitát és a magyar lakosság közel nyolcvan százaléka elutasítja az egészségbiztosítás ilyen formán való átalakítását.

Szavazzanak nemmel, mert az egészségügy tervezet szerinti átalakítása, megegyezik annak eladásával, ami által a minőségi ellátást felváltja a profitérdekeltség.

Szavazzanak nemmel, mert európai viszonylatban a magyarok így is jóval magasabb járulékot fizetnek, mint más országokban, ami a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével tovább nőtt.

Szavazzanak nemmel, mert a tervezet az emberek életminőségét és életesélyeit kívánja nagymértékben megváltoztatni, nehezebbé tenni.

Szavazzanak nemmel, mert Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságának - akiknek Önök a törvényhozásban történő képviseletére esküdtek és szerződtek - túlnyomó többsége elutasítja.

Kérjük, hallják meg végre a szabolcsi emberek szavát, NEM szavazatukkal szerezzenek érvényt az Önöket megválasztó tisztességes emberek akaratának.

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Hölgyek és Urak!

Amennyiben jóindulatú felhívásunkkal ellentétben szavazatukkal támogatják az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezetet, és az többséget is kap, kezdeményezzék, hogy a parlament
- helyes döntése igazolásaként - maga írja ki a törvényt megerősítő népszavazást, ami megfelelő politikai akarat esetén a március 9-ei referendummal együtt tartható meg.

Mi, a megyei közgyűlés tagjai bízunk abban, hogy a szavazógomb megnyomásakor a pillanatnyi pártpolitikai érdekek helyett a választók többségének véleménye fog érvényesülni.

Isten óvja Magyarországot!
Isten óvja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét!

Nyíregyháza, 2008. február 7.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Közgyűlése