Az emberellenes jogrend diadala
2008. február 20., 08:04
A Horthy-rendszer "látszatparlamenttel kendőzött fasiszta diktatúra volt" - ezt verte bele a nebulókba a kommunista történelemoktatás. Tanulságos mondat.

Elmerülve üzenetében ne feledjük, hogy azok verték szét a magyar demokráciát, akik "tudományosan" megállapították a fentieket Horthy rendszeréről. Az a gárda, amelyik ma is hatalmon van, ebből a vörös camorrából sarjadt. Lelke a hazugság lelke, szerves folytatása a Révai József-féléknek. (Révai a '48-as forradalom centenáriumát megörökítő törvény előadójaként ezt mondta az Országgyűlésben: "Magyarország köztársaság, és az is marad!" Aztán elvtársaival 17 hónappal később törölte a köztársaságot.)

Visszatérve Horthy rendszeréhez megállapíthatjuk, hogy voltak antidemokratikus, sőt hazug vonásai. Például kezdettől fogva az ellen a trianoni szerződés ellen küzdött, amelynek aláírásával teremtette meg a maga állami státusát. Ez persze a kisebb baj, nagyobb, hogy olyan parlamentarizmust működtetett, amelyben a kormányerők tetszésük szerint csalhattak a választásokon. A rendszer a saját kétlelkűségébe bukott bele. Addig szerette (gyűlölte) óvakodva a Hitler-birodalmat, amíg nemcsak az anyagi vagyonát söpörte el a háború, hanem a becsületét is. Másfelől pedig azok fordultak ellene, akiket egyszerre gyűlölt és védelmezett. A Horthy-rendszernek voltak fasisztoid vonásai - és éppen ezek élték túl, mert ezek voltak a kommunistáknak is kedvesek. Ám ezeknek kevés közük van Hitlerhez, ihletőjük Mussolini rendszere volt.

A hitleri Németországból más örökség került a napokban előtérbe. Hitler egész karrierje a lényegéből kiforgatott, formalizált jogból sarjadt, állama pedig a tökéletesen emberellenesre formált jogrend "diadala" volt. A koncentrációs táborokban abszolút jogszerűség uralkodott, egyetlen lázadót sem ítéltek el "törvényellenesen" (elég csak megismerni a müncheni Fehér Rózsa perét). Élünk a gyanúperrel, hogy azok az "értelmiségiek", akik ma oly bőszen ítélik el Hitler birodalmát és oly könnyen térnek napirendre a sztálinizmus bűnei fölött, éppen ilyen könnyedén járnának el fordított előjellel, ha - Hitler győzte volna le Sztálint.

A törvény van az emberért, nem pedig az ember a törvényért (copyright by názáreti Jézus). Olyan alkotmányosság nincsen, amelyikből levezethető, hogy a szegények ingyenes egészségügyi ellátását meg lehet szüntetni pénzintézetek profitja kedvéért. Ha van ilyen alkotmány, akkor az nem alkotmány (copyright by nürnbergi per).

(Nyiri János, Magyar Hírlap)