Draskovics Nyilai
2008. február 27., 06:29
Nehéz úgy gyarapodni meg polgárosodni, hogy közben a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg folyton felszabadít, igaz, Sztálin-orgona helyett csak Molotov-koktéllal, az pedig nem az igazi. Rendes felszabadítók az előbbit használják, a Molotov-koktélosok csak holmi szélsőséges felforgatók és terroristák, akiket sem február 13-án, sem április 4-én, sem semmilyen más napon haladó felnőttek és boldogabb jövő elé néző pionírok nem fognak megünnepelni. Sőt, a magyar társadalom döntő többsége egyáltalán nem bánná, ha ezeket a nyilazó, nyilalló jámborokat (nem írom, hogy nyilasok, mert még megsértem a személyiségi jogaikat) vasra verve vezetnék végig az összes tévécsatornán, viharos médiasztárságuk betetőzéseként.

Persze ahhoz előbb azonosítani kéne őket, és elfogni, amely eljárás elé mindössze egyetlen akadály tornyosul, maga a bűnüldöző hatóság, amelyik annak ellenére követi el sorozatos balfogásait, hogy a legkorszerűbb eszközökkel üldözi a bűnt. Még az internetre is előfizet.

Legutóbb, pénteken tettek ki magukért a rend letéteményesei, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal illetékese szerint a példa nélküli összehangoltsággal együttműködő rendőrség, ügyészség és titkosszolgálat az egész ország területére kiterjedő akcióban tizenkét helyszínen tartott házkutatást, s foglalt le olyan terrorcselekményeknél is használatos eszközöket és anyagokat, mint számítógépek, mobiltelefonok, nullás liszt, répacukor, jobboldali pártok szórólapjai, olajos törlőrongyok, valamint a fűnyíró és a motoros kapa üzemanyagtartályában tárolt nafták. Kihallgattak tucatnyi embert is, hátha tudnak valami izgalmasat a Magyarok Nyilai nevű szervezetről, de amit tudtak, csak a korábbi rendőrségi jelentésekből tudták, ezért szép sorban mind elengedték őket, tán még a motoros kapába is visszatöltötték a benzint.

Tudjuk, nem helyes ironizálni a rendvédelmi szervek munkálkodásán, akik paripát, fegyvert s főleg közpénzt nem kímélve igyekeznek elnyerni a lakosság bizalmát. A Tűzvonalban című tévéfilmsorozatra csaknem 50 millió forintot adtak, hátha Stohl Bucin keresztül a rendőröket is megszeretik az emberek. Mi tagadás, a rendteremtő Stohl még szerethető is, de miféle szeretnivaló akad Lamperth Mónikán, Gergényin, Kondorosin, Szilvásyn vagy Draskovicson? Márpedig Draskovics Tibort azért helyezte posztjára a Párt..., akarom mondani a miniszterelnök, hogy rendet csináljon az országban és a rendvédelmi szervekben. Hát igazán jól kezdte a rábízott feladatok végrehajtását. Szépen, illedelmesen megkérte a Fővárosi Bíróságot, hogy hozzák előbbre a Magyar Gárda megszüntetését célzó eljárás első tárgyalási napját. A kiszignált bíró készségesen eleget tett a kérésnek, miként ezt egy olyan független bíróság teszi, amelyik semmilyen körülmények között nem engedne miniszteri utasításnak, nyomásnak. (A kérés az más.)

Draskovics miniszterségének második nagy dobása a Magyarok Nyilainak felgöngyölítése volt, ami igenis sikeres megmozdulás kellett, hogy legyen, különben egy jogállamban (amilyen a miénk is) békés polgárok zaklatása, ártatlan emberek meghurcolása miatt még a néhány napja kinevezett miniszternek is távoznia kellene. Inkább arra számítunk, hogy a miniszter kitünteti a házkutatásban, benzinleszívásban legnagyobb aktivitást mutató beosztottjait, példaképként állítva őket az ország eltunyult lakossága elé.
Arról már nem szegény Draskovics tehet, hogy ilyenkor szavazások meg nemzeti ünnepek előtt mindig megnő a terrorveszély. Mindenesetre a Magyarok Nyilai elbizakodott tagjai nem érezhetik magukat biztonságban többé. Bármelyik pillanatban lecsaphat rájuk a kommandó, és elviheti a spájzból a lisztet, leszívhatja a benzint a motoros kapából, öngyújtóból...

(Ugró Miklós, Magyar Nemzet)