A minisztérium érdekes közleménye
2008. március 18., 13:06
A Pénzügyminisztérium Sajtóosztálya közleményben reagált arra, hogy Veres János nekiment a HírTV riporterének.

Érdekes közleményt adott ki Pénzügyminisztérium Sajtóosztálya, azzal kapcsolatban, hogy Veres János pénzügyminiszter az MSZP frakcióüléséről távozóban nem állt meg a HírTV kamerájának, hanem vállal nekitolta a riportert egy kameraállványnak, majd továbbment. A Fidesz sajtófőnökének címzett kommunikében cáfolják a fidesz.hu-n is közreadott hírt, és kijelentik, hogy Veres János pénzügyminiszter semmilyen módon nem akadályozta a HírTV munkáját.

"Ha szellemesen szeretnék válaszolni, azt írnám Önöknek, amit Veres János mond az ominózus filmfelvétel végén a HírTV riporterének, de nem teszem" - reagált válaszlevelében a Fidesz Sajtóosztályának vezetője. "Ehelyett kérem Önöket, bátran forduljanak a nyilvánossághoz, tartsanak az ügyben sajtótájékoztatót, mutassák be a felvételt, és akkor szabadon, kötöttség nélkül tudják kommentálni azt ország-világ előtt" - teszi hozzá.

Havasi Bertalan úgy véli, a minisztériumnak jelen esetben a HírTV-vel van vitája, nem a
Fidesszel. Ezt támasztja alá az is, hogy Varga Mihály mai sajtótájékoztatóján a HírTV kérdésére sem kívánta kommentálni az ügyet.

(fidesz.hu)