Közéleti témák és magyar bor a baráti körökben
2008. április 25., 09:02
Egy országos hálózat első elemeként alakult meg a héten a Magyar Hírlap és az Echo Tv IX. kerületi baráti köre a Munkástanácsok és a Fidesz női és munkástagozatának szervezésében. A Magyar Hírlap 2 perces interjúja Palkovics Imrével, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével.

- Mi a kezdeményezés apropója?

- A Munkástanácsok már tavaly novemberben megkezdte egy országos klubhálózat kiépítését, hogy a dolgozóknak ne csak a munkahelyükön, hanem a lakókörnyezetükben is fórumot tudjunk biztosítani. Széles Gábornak, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosának egyetértésével Endrei Katalin, a Fidesz női tagozatának alelnöke javasolta, hogy erre a meglévő kezdeményezésre építve próbáljunk baráti köröket szervezni. A mostani, IX. kerületi alakuló esten - amelynek a helyszínét a helyi Fidesz-szervezet biztosította - a Magyar Hírlap és az Echo Tv munkatársai mellett Endrei Katalin a magyar gazdaság helyzetéről, Szöőr Anna pedig, a Civil Jogász Bizottság nevében, a Benes-dekrétumok ellen tiltakozó aláírások strasbourgi átadásáról tájékoztatta a megjelenteket.

- Lesz-e folytatás?

- A tervek szerint a közeljövőben minden budapesti kerületben, sőt országosan is sorra alakulnak majd a hasonló baráti körök.

- Milyen programokat kínálnak?

- Előadásokat szervezünk, neves közéleti személyiségek meghívásával. A beszélgetések után kamarazenét hallgatunk, de e szellemi táplálékok mellett kis pogácsázásra, borkóstolásra is sort kerítünk. A IX. kerületi összejövetelünkön a villányi Bock Pincészet vendégelte meg barátainkat.

(Magyar Hírlap)