Tatai Tóth András sajtótájékoztatója - a FIDESZ véleménye
2008. augusztus 4., 13:40

Szeptemberben induló tanévben folytatódik az oktatásból való forráskivonás, hiszen újabb évfolyamokon lépnek be a csökkentett összegű alapnormatívák. Ez azt jelenti, hogy ezeken az évfolyamokon akár 25-30 százalékkal is csökkenhet az egy diákra jutó normatívák összege. Gyurcsány Ferenc a hibás azért, hogy ahogyan a korábbi években sem volt, úgy ebben az évben sem lesz fedezet a béremelésekre és nem lesz pénz a jobb minőségű oktatásra sem. A kisebbségi Gyurcsány-kormány a továbbiakban is azt folytatja, amit elkezdett, a magyar családokon spórol, ezáltal feláldozza azok jövőjét.
A pedagógusok jobb elismeréséről szóló ígéretek most már fél évtizedet ölelnek át, azonban érdemi pedagógusi béremelésre 2002 óta nem került sor. Az Új Tudás Műveltség Mindenkinek Programról eddig csak terveket hallottunk, forrásmegjelölést a kormánynak a pártokkal való egyeztetéseken se sikerült mondani és a hírek szerint a most készülő költségvetés sem tartalmaz közalkalmazotti béremelést.
Újabb nehéz év elé néz a magyar közoktatás, miközben pedagógusoknak azzal kell szembesülniük, hogy a kormánypárt képviselői átverik és bolondnak nézik őket. A szülők pedig azt látják, hogy drágulnak a tankönyvek, az utazási költségek, az étkezés, egyre több mindenért kell tandíjat fizetni, így a gyerekeket nevelő családok egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek Gyurcsány Ferenc hibájából.

Sió László
, Fidesz Oktatáspolitikai Kabinet