Tarlós István és Rátonyi Gábor levele Demszky Gábornak
2008. szeptember 2., 13:41

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A röviddel ezelőtt befejeződött XXIX. pekingi Nyári Olimpiai Játékokon a magyar vízilabda válogatott aranyérmet nyert. A csapat tagjai közül hatan, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Dr. Kiss Gergely, Dr. Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány irányításával zsinórban egymás után harmadik olimpiai bajnoki aranyérmüket szerezték.

A kínai fővárosban rendezett eseményen elért eredményükkel eufórikus örömet szereztek nemzetünknek, és egyúttal, a nemzetközi sajtóban megjelentek szerint, a világ elismerését is kivívták.

Ebben az értékvesztett világban a csapat tagjai nem csak az eredményesség terén, hanem az egymás iránti tisztelet és összetartozás, a szerénység és alázattal végzett világszínvonalú munka révén is követendő példát mutattak az egész országnak.

E páratlanul értékes teljesítmény elismeréseképpen kérjük Főpolgármester Urat, hogy nevezetteknek Budapest Főváros Díszpolgára címet adományozni szíveskedjen.

Budapest, 2008. szeptember 2.

Tisztelettel:

Rátonyi Gábor