A Fidesz a parlament feloszlatása mellett
2008. szeptember 15., 12:00
A Fidesz támogatja az MDF Országgyűlés feloszlatásról szóló indítványát. Ugyanakkor saját indítványát az adótörvények elfogadásától teszi függővé.

A jelenlegi kormány abszolút elvesztette támogatását, pedig Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, mely legitimációval és programmal rendelkezik - jelentette ki hétfőn újságírók előtt Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője a frakciószövetség hétfői ülésének döntéseiről tájékoztatta a sajtó képviselőit. A részletekről szólva elmondta, az Országgyűlés feloszlatása nem lehet taktikai lépés, és a Fidesz már két éve a szakértői kormány és az előrehozott választások mellett érvel, ezért a MDF indítványát is támogatni fogják. Még akkor is, ha az előzetes számítások szerint az MSZP mellett az SZDSZ sem támogatja a kezdeményezést - fűzte hozzá.

Navracsics Tibor ugyanakkor rámutatott: a Fidesz sem kívánja félretenni saját elképzeléseit, ezért a frakciószövetség döntést hozott arról, mikor kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását. Mint mondta, ezt akkor látják esedékesnek, ha az adótörvényeket nem sikerült elfogadni, mert ebben az esetben veszélybe kerül a költségvetés bevételi oldala. November 15-éig kell az adótörvényeknek a közlönyben megjelenniük, ha ez nem történik meg, akkor a Fidesz november 15-én kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását - tájékoztatott a frakcióvezető.

(fidesz.hu)