Ökológiai katasztrófa Sarah Palin
2008. október 10., 16:59
Brigitte Bardot nyílt levelet intézett Sarah Palinhez, az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltjéhez, és elítélte "a környezetvédelmi kérdésekben tanúsított teljes felelőtlenségéért".

Az egykor sokat bálványozott volt filmsztár, aki jelenleg az állatok jogaiért küzdő ismert aktivista, egyúttal azt kívánta a republikánus alelnökjelöltnek, hogy veszítse el a november 4-i választást, mert - mint írta - "a világ nyerne" Palin vereségével.

A francia híresség nyílt levele szerint Palin azzal, hogy tagadja az ember felelősségét a klímaváltozásban, síkraszáll a sarkvidéki kőolaj-kutatásokért, próbafúrásokért és ellenzi a globális felmelegedés által veszélyeztetett jegesmedvék védelmét, "szégyent hoz a nőkre és rettentő veszélyt, valóságos ökológiai katasztrófát" jelent a világra nézve.

"Mindez az ön teljes felelőtlenségéről tanúskodik, és arról, hogy ön képtelen védeni vagy egyszerűen csak tiszteletben tartani az állatok életét" - írta Bardot. Kigúnyolta levelében az alaszkai kormányzónő egyik tréfás szófordulatát, nevezetesen azt, hogy Palin a republikánus konvención "rúzsos ajkú pitbullnak" nevezte magát, harciasságát próbálva érzékeltetni pártbeli társaival. Erre reagálva Bardot "könyörögve kéri" az alaszkai kormányzónőt, hogy ne hasonlítsa magát ezekhez a derék jószágokhoz, mert - írta indoklásul - "biztosíthatom, hogy egyetlen pitbull, egyetlen kutya és egyetlen más állat sem olyan veszedelmes, mint ön".

A legendás B.B. 1986-ban hozta létre állatvédő szervezetét, ékszereinek és más személyes tárgyainak elárverezésével teremtve meg a Brigitte Bardot Alapítvány működésének anyagi alapjait.

(greenfo)