Harminc évig ég a lámpa
2008. október 27., 10:42
A Frog Design ötletének köszönhetően egy környezetbarát és energiatakarékos villanykörte született, amely akár 30 évig is kitarthat.

Manapság sokat foglalkozunk azzal, hogy milyen világítás az ideális - főleg a környezettudatos emberek. Ismerjük már a halogén lámpák előnyeit és hátrányait, igyekszünk minden fényrendszert energiatakarékos égőkkel működtetni, de kiderült, hogy még ezeknél is lehet jobb megoldást találni. Legalábbis a Frog Design azt állítja, sikerült egy olyan LED-világítású villanykörtét kifejleszteni, amely akár 30 évig is kitarthat.

Ugyanolyan menettel rendelkezik, mint a klasszikus körték, tehát kompatibilis a mostani lámpákkal, kevesebb energiát fogyaszt (igaz, nem olyan keveset, mint egy energiatakarékos égő, de klasszikus 60 Wattos körtéknél egész biztosan), és természetes fehér fényt képes előállítani egy egészen egyedi technológia segítségével. Nagy előnye persze abban rejlik, hogy majd a gyerekeinknek kell legközelebb villanykörtét cserélni.

(terminal.hu)