ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

SZDSZ-es üzletmenet

Miközben a Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette Nagy György vállalkozó előzetes letartóztatását, újabb őrizetbe vételre lehet számítani az erzsébetvárosi ingatlanügyben.
Létrehozva: 2008. december 2., 09:59
nyomtat küld

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza tegnap közleményben tudatta, hogy Nagy György előzetes letartóztatásának okai megszűntek, de azt nem erősítette meg, hogy az erzsébetvárosi bérházakat strómanokon keresztül megvásárló vállalkozóval vádalkut kötöttek volna. Nagy György továbbra is gyanúsítottja az ügynek. Gál György, az önkormányzat szabad demokrata frakcióvezetője, a gazdasági bizottság elnöke továbbra is előzetes letartóztatásban marad - egyelőre harminc napra -, de a lap információi szerint a héten újabb őrizetbe vétel is lehetséges.

A főügyészség nagy erőkkel nyomoz azzal az értékbecslő céggel kapcsolatosan, amely a valótlan forgalmi értéket "szállította" Gál Györgynek. A gazdasági bizottság elnöke ezen értékbecslés alapján készítette az előterjesztést, s ezt hagyta később helyben a képviselőtestület is. Ebben a cégben, a Complán Stúdió Kft.-ben tulajdonos Gál György sógora, Kormos Lajos.

Nem ez az egyetlen olyan momentum az ügyben, amely előre kiterveltségre és bennfentes üzletmenetre utal. Miután 2003-ban és 2004-ben Nagy György strómanjainak eladták a tizenhárom épületet, a továbblépéshez szükség volt az épületek bontási engedélyére is, ahhoz pedig szakvélemény szükségeltetett. A lap információi szerint ezeket a szakvéleményeket egy, a hivatal jegyzőjéhez közel álló személy, illetve ezzel a személlyel kapcsolatban álló cég készítette el, Kálmán Zsuzsa jegyző asszony pedig e bennfentes szakvélemény alapján adta ki több, az ügyben érintett házra is a bontási engedélyeket. A törvényességért felelő jegyzőt -, aki egyébként korábban ügyészként dolgozott - hiába keresték tegnap, mint titkárnője közölte, tárgyal.

A házeladásokat több ellenzéki képviselő is megszavazta. Például az a Czibula Csaba, aki manapság Gál György telekszomszédja Balatonon és Horvátországban, Vir szigetén, ahol szintén egymással szomszédos parcellán pihenhették ki a gazdasági bizottságban végzett munka fáradalmait. Czibula, aki a Vállalkozók Pártja képviseletében, a Fidesz listáján jutott be a képviselő testületbe, ott szembefordult az ellenzékkel, s támogatni kezdte az SZDSZ privatizációs politikáját - mondta Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz választókerületi elnöke. A Fidesz emiatt Czibula Csaba és a kerületi elnök, Hont András kizárását kezdeményezte.

(Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések