ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Érvényesíteni kell a magyar érdekeket az unióban

Az európai parlamenti választásra megalkotandó programról indít vitasorozatot a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség. A "Magyarország többre képes" című pénteki konferenciáról az eseményt szervező Szabad Európa Központ elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a cselekvési terv az európai mellett magyar megoldásokat is tartalmaz majd, és ez része lehet a Fidesz 2010-es országgyűlési választásokra készülő programjának is.
Létrehozva: 2009. január 16., 17:37 | Utoljára frissítve: 2009. január 30., 14:11
nyomtat küld

A jelenlegi válsághelyzet világosság teszi: szükséges, hogy egységes Európa-képünk legyen - mondta az InfoRádiónak Martonyi János, a Szabad Európa Központ elnöke, az Orbán-kormány volt külügyminisztere. Hozzátette: meg kell alkotni a magyar érdekek unióban való érvényesítésének stratégiáját.

A gázválság kapcsán elmondta, egységes európai energiapolitikára van szükség, és talán ennek kialakításához hozzá is lát majd a közösség a mostani események miatt. Össze kell kapcsolni a szállítási rendszert, növelni kell a tárolókapacitást, és egységesen kell fellépni kifelé.

Az európai integrációs program jelentős része valójában magyar program - fűzte hozzá Martonyi János. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ugyanis vitasorozatot indított az európai parlamenti választásra megalkotandó programról. Azaz, mint mondta, nem lehet világos különbséget tenni az európai parlamenti választásokra és az országgyűlési választásokra készülő programok közt.

Martonyi János szavaihoz kapcsolódnak a a spanyol-belga-magyar uniós elnökségre készülő szakállamtitkárok budapesti tárgyalásain elhangzottak is. A szakállamtitkárok az MTI kérdésére leszögezték: közös uniós energiapolitikát szorgalmaz majd a trió. Szerintük össze kellene kötni az EU-n belüli energiahálózatokat és diverzifikálni kellene a forrásokat.

Fontos tartjuk a tagállamok energiahálózatainak összekötését. Meg kell azt is vizsgálni, hogy uniós szinten milyen lépéseket lehet tenni az energiaellátás biztonsága érdekében és a források diverzifikálásának érdekében - mondta Iván Gábor. Diego López Garrido spanyol államtitkár hozzátette: a triónak az lesz a feladata, hogy akciótervet készítsen az EU számára az energiakérdésben. Olivier Chastel belga államtitkár szerint - mint kifejtette - az energiatakarékosságra is fel kell hívni az európaiak figyelmét.

Magyarország 2011-ben lesz a soros uniós elnök. Az elnökségi triót mindig a soros elnökséget ellátó ország az előtte és utána elnökösködő országgal alkotja.

(inforadio.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések