FIDESZ.HU > Dosszié > Magyarország többre képes Nyomtatás
Ablak bezárása
Zárjuk le a kudarcok korszakát
A januári gázválság az elmúlt évtizedek legkomolyabb krízisét okozták, és egyértelműen megmutatta, kiszolgáltatottság, tanácstalanság és sodródás jellemzi a hazai energetikai politikát.
Létrehozva: 2009. február 13., 17:21 | Utoljára frissítve: 2009. március 12., 11:03

Gyürk András helyzetértékelő előadásában arra hívta fel a figyelmet, a januári gázválság az elmúlt évtizedek legkomolyabb krízisét okozták, és egyértelműen megmutatta, kiszolgáltatottság, tanácstalanság és sodródás jellemzi a hazai energetikai politikát. A fideszes politikus ezzel kapcsolatosan rámutatott arra is: Magyarországon nem is létezik energetikai stratégia.

Mint folytatta, az uniós energetikai politikával sincs minden rendben, megosztottság és üres szavak jellemzik. "Az unió nem képes, és nem is szándékozik helyettünk megoldani a problémáinkat" - szögezte le Gyürk András, rámutatva: Magyarországnak valódi nemzeti energia stratégiára van szüksége, melynek világos és egyenes céljai vannak. Meg kell teremtenünk a több lábon állás lehetőségét, a gáztól való függésünket enyhíteni kell, a zöld energia hazai szerepét meg kell erősíteni, és minél előbb párbeszédet kell indítani az atomenergia helyzetéről is - sorolta az új stratégiai prioritásait a politikus.

"Zárjuk le a kudarcok korszakát, forduljunk új irányba, bizonyítsuk be, Magyarország többre képes" - zárta előadását Gyürk András.