FIDESZ.HU > Dosszié > Magyarország többre képes Nyomtatás
Ablak bezárása
A kormány tudatosan teszi tönkre a mezőgazdaságot
A kormány az elmúlt években ellehetetlenítette a falvakat, a vidéki kisvárosokat: bezárták az oktatási és egészségügyi intézményeket, tönkretették a közlekedést.
Létrehozva: 2009. március 27., 16:54 | Utoljára frissítve: 2009. április 3., 12:09

S közben - minden más európai állammal ellentétben - azt sulykolták az emberekbe, hogy: a magyar mezőgazdaság nem életképes, bele fognak bukni azok, akik ebből akarnak megélni - hangsúlyozta Font Sándor. "Hogy miért tették ezt?" - tette fel a kérdést. "Azért, hogy a gazdák eladják végre földjeiket, hiszen a magyar termőföld az állam utolsó nagy, pénzzé tehető tulajdona" - mutatott rá válaszában a Fidesz mezőgazdasági szakpolitikusa.

Ezt tette a kormány, holott fel kellene már végre ismerni: két kitörési pontunk van, az egyik a termőföld, a másik pedig a víz - szögezte le Font Sándor. Hiszen a mezőgazdaság nem csak egyszerű árutermelő, hanem társadalmi szereplő is. A szerepei pedig többek között az élelmiszertermelés - ami minden egyes magyar állampolgárt érint, nem csak azt, aki ebben az ágazatban dolgozik -, a vidék eltartószerepének növelése, környezetvédelem, az anyanyelv fennmaradásának elősegítése - sorolta a képviselő.

A vízről szólva kijelentette: hihetetlen nagy mennyiségű vizünk van, s "Magyarország az a bolond ország, aki hasznosítás nélkül engedi tovább azt a vizet, ami eddig csak árvizet vagy belvizet jelentett számára, holott óriási lehetőségek rejlenének a hazánkban átfolyó vizeken - szögezte le Font Sándor.