FIDESZ.HU > Dosszié > Magyarország többre képes Nyomtatás
Ablak bezárása
Más vidékpolitikára van szükség
Az a szégyen, ami megesett Magyarországgal egy banánköztársaságban sem eshet meg - utalt előadásában Orbán Viktor az MSZP miniszterelnök-jelölti játszmájára.
Létrehozva: 2009. március 27., 17:13 | Utoljára frissítve: 2009. április 3., 12:08

Lassan mindenki alkalmasnak érzi magát a kormányfői szerepre, vagy legalábbis az MSZP annak érzi - jegyezte meg.

"Ennek a végjátéknak hamarosan vége fog szakadni" - szögezte le Orbán Viktor, aki egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hazánk rendkívül rossz helyzetben van. A Fidesz elnöke a német gazdasági visszaesésre hivatkozva körülbelül 8 százalékos gazdasági hanyatlást jósolt hazánknak. Mint fogalmazott, ezekben a nehéz időkben egy közbizalmat élvező vezetésre van szükség. Véleménye szerint nem a válságkezelésre kell koncentrálni, hanem az újjáépítésre. Hozzátette: nemcsak pénzügyi, erkölcsi válságot is élünk, mindent elborít a korrupció és a hazugság, a tisztességesen dolgozó embernek nincs becsülete.

"Meg kell újítani a magyar államot" - szögezte le Orbán Viktor, mindehhez pedig erős államra, a magyar tulajdonú gazdaság megerősítésére, a munka tiszteletére, erős közbiztonságra és politikai felelősségvállalásra van szükség. A Fidesz elnöke a föld szerepét hangsúlyozva rámutatott arra is, a vidéki életforma fontossága az elkövetkező évtizedekben fel fog értékelődni és meg fog erősödni. Végül hozzátette: erős kormányt kizárólag általános választás után, a társadalom támogatásával lehet felállítani.