Hetyei László (MSZP): "szétverem a fejedet"!
2009. május 4., 09:45

Több tanú jelenlétében, trágár szavak kíséretében életveszélyesen megfenyegetett a 2009. április 29-i képviselő-testületi ülés szünetében Hetyei László XV. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő.

Ez példátlan eset, és az előttünk álló választásokra nézve baljós előjel, hiszen dr. Hetyei jogvégzett képviselő, pontosan tudja, hogy mit beszél, és annak milyen jogi következményei lehetnek. Ráadásul ő a XV. kerületi MSZP elnökhelyettese. Gyurkovics Miklós (Fidesz) képviselőtársam az esetet jelezte a jegyzőnek, dr. Nagy Antalnak, az MSZP-s frakcióvezetőnek, Tóth Imrének, sőt az esetre felhívta az ülésen is a figyelmet. Azonban a levezető elnök Pálinszki Antal alpolgármester, valamint a mellette ülő Hajdu László polgármester (országgyűlési képviselő) és az MSZP-s frakcióvezető semmit nem tettek. Hetyei László sem reagált semmit a képviselő-testületi ülésen. Mindez baljós előjel az előttünk álló három választás várható hangnemére, stílusára nézve. Ezért vasárnap délután bejelentést tettem a XV. kerületi rendőrkapitányságon, ahol Minyóczki Árpád alezredes, parancsnok-helyettes személyesen vette át a bejelentést. Kisvártatva Galambos Ferenc ezredes, a XV. kerületi kapitányság vezetője hívott fel telefonon és ajánlott fel személyes védelmet. A kapitány úrnak jeleztem, hogy nem is annyira nekem van szükségem védelemre, mint inkább a XV. kerületi Fidesz aktivistáinak az előttünk álló időszakban. Számukra kértem fokozott védelmet, jelezve, hogy valamennyi Fidesz-tag és szimpatizáns figyelmét felhívom az abszolút korrekt és törvénytisztelő viselkedésre.

László Tamás
országgyűlési és önkormányzati képviselő