Évtizedes visszaesés az egészségügyben
2009. július 15., 14:25

Megint egy miniszterelnöki nagybejelentés, miközben az egészségügyi szakemberek szerint évtizedes lehet a visszaesés az egészségügyben. Megint egy miniszterelnöki nagybejelentés, közben pedig a valódi kérdésekkel semmit sem törődik a kormány, legfeljebb cinikus, semmitmondó válaszokat adnak a miniszterek, államtitkárok. A miniszterelnök bejelent, közben meg semmit sem törődik azzal, hogy ősz közepére összeomlik az egészségügyi ellátórendszer, mert az új finanszírozási modell miatt a már meglévő és az esetlegesen újonnan létrejövő intézmények sem lesznek képesek talpon maradni. Az egészségügyi intézményeket terhelő költségek irreálisan megnőttek, közben pedig egyre kevesebb finanszírozásban részesülnek, amely már a minimumra sem elég. Az egészségügy mély válságban van, ezért a betegek sem érezhetik magukat biztonságban. Az ellátórendszer folyamatosan deficites, és az ország lemaradásban van az ellátás és az egészségtudomány területén is, ennek pedig komoly következményei lesznek.

Cser-Palkovics András
helyettes szóvivő