Londonban tüntetnek majd a klímaváltozás megfékezéséért
2009. augusztus 28., 11:33
Mintegy háromezer embert várnak egy egyhetes londoni demonstrációra, amelynek célja a klímaváltozás megfékezése. Az akcióban részt vevő aktivisták a brit fővárosban egyelőre ismeretlen helyen gyülekeztek tegnap a klímakampány elindítására.

A környezetvédők hasonló tiltakozást szerveztek 2007-ben a Heathrow repülőtéren, illetve London központjában idén áprilisban, a húsz legnagyobb ipari és fejlődő országot tömörítő G20-csoport csúcstalálkozóján.

A tiltakozók a klímaváltozás megfékezésére radikálisabb és sokkal átfogóbb intézkedések bevezetését szeretnék elérni. A szervezők elmondták, hogy aktivistáik többek között a British Petrol (BP) olajipari vállalat székházánál, illetve a Rio Tinto brit-ausztrál bányaipari óriásvállalat központjánál találkoznak, mielőtt sms-ben a demonstráció helyszínére irányítanák őket.

A londoni rendőrség a demonstrációk kapcsán a figyelem középpontjába került, mivel az áprilisi tüntetés feloszlatásakor egy ember meghalt, s emiatt sok bírálat érte a testületet.

(greenfo.hu)