Felmérték a tűzkárokat Athén környékén
2009. augusztus 28., 16:59
Több mint kétszáz ház sérült meg, vagy égett le tejesen az Athén környékén négy napon át égett erdő- és bozóttüzekben - közölte csütörtökön a görög környezetvédelmi minisztérium. A főváros keleti és észak-keleti részén égő tüzek több mint húszezer hektárnyi erdőt és mezőgazdasági területet perzseltek fel.

A görög környezetvédelmi minisztérium közlése szerint 65 lakóház pusztult el teljesen az előző hét végén fellobbant erdő- és bozóttüzekben, és 143 másikban keletkeztek különböző szintű károk. A kedden megfékezett lángok ezen kívül még négy középületet, 32 pajtát, csűrt és egyéb építményt pusztítottak el, és negyven másikat, köztük templomokat és hivatalokat rongáltak meg.

Az Athéntól keletre és északkeletre lévő területeken pénteken lobbantak fel a lángok. A tüzekkel több mint ötszáz tűzoltó küzdött, köztük más európai ország tűzoltói. Görögország idén nem igényelt magyar segítséget az oltáshoz, közölve, hogy inkább légi járművekre lenne szüksége. A 2007-es görög erdőtüzek oltásában 18 magyar tűzoltó segített.

2007-ben 77 ember halt meg Görögországban a szinte napra pontosan két éve pusztított erdőtüzekben.

(HírTV)