Egyre több energiát fogyaszt Kína
2009. október 15., 14:35
Gyorsuló ütemű energiafogyasztást mértek Kínában szeptemberben - jelentette a nemzeti energiahivatal csütörtökön.

Ez év kilencedik hónapjában 10,24 százalékos emelkedést regisztráltak a tavalyi év azonos időszakához képest, ami 322,41 milliárd kilowattórát jelent, ez augusztushoz képest is 2 százalékos növekedés.

Az összesített energiafogyasztás mértéke az év első kilenc hónapjában elérte a 2,66 ezer milliárd kilowattórát, ami a múlt év azonos időszakához viszonyítva 1,4 százalékos emelkedésnek felel meg. Az első háromnegyed évben az elsődleges iparágakban, vagyis a mezőgazdaságban, az állattenyésztésben és a halászatban 6,35 százalékkal nőtt a fogyasztás és elérte a 72,5 milliárd kilowattórát.

A másodlagos iparágakban, amibe a bányászatot, a kézműipart és az építőipart sorolják, 1,95 milliárd kilowattóra volt a felhasznált energia, ami 1,67 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A szolgáltatásban éves szinten 11,26 százalékos növekedést mértek, ami 293,5 milliárd kilowattórát jelent 2009 első kilenc hónapjában.

(mno.hu)