Folytatódik a kormány bosszúhadjárata
2009. december 9., 12:48
A kormány emberek elleni, folytatódó bosszúhadjáratáról beszélt Cser-Palkovics András a közösségi közlekedést érintő januártól esedékes árváltoztatások kapcsán.

A Népszava híradása szerint a kabinet a lépéstől tízmilliárd forint pluszbevételt vár, amit úgy érne el, hogy a MÁV-nál és Volán-nál a menetjegyek 15, a bérletek pedig 10 százalékkal kerülnének többe.

A kormány és az MSZP a lakosság, a civil és a szakmai szervezetek pártállástól független tiltakozása ellenére zárta be korábban a vidéki vasútvonalak egy jelentős részét. Akkor 40 milliárdot vontak el azoktól az emberektől, akik a közösségi közlekedést használták, most pedig újabb 10 milliárd forintot vesznek tarifaemelés címén - hangsúlyozta a Fidesz helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Cser-Palkovics szerint ma már látszik, hogy az eddigi elvonások sem a MÁV-nak, sem a költségvetésnek nem jelentettek igazi megtakarítást. Az újabb áremelés sem jelent költségvetési többletbevételt, csak újabb megszorítást - jegyezte meg.

Az is látszik - tette hozzá -, hogy amennyiben arra az MSZP-nek lehetősége lenne, akkor a következő esztendőben megszüntetné vagy csökkentené a rendelkezésre álló kedvezmények rendszerét.

Mint elmondta, erre utal a regisztrációs jegy januári bevezetésének a kérdése is, ami "a kedvezmények részbeni vagy teljes megszüntetésének az egyik előfeltétele".

A Fidesz szerint a szolgáltatás színvonalának emelésével és a kínálat bővítésével növelhető az utasszám, így érhető el, hogy a bevétel bázisalapon is nőjjön - hangsúlyozta a politikus.

(fidesz.hu)