Biztos, hogy ez a lehető városok legeslegjobbika?
2010. január 29., 15:19

Megrökönyödve hallgattuk Demszky Gábor főpolgármester sajtótájékoztatóját, amelyen kifejtette, hogy a fővárost stabil pénzügyi helyzet, sínen lévő nagyberuházások és dinamikus fejlődés jellemzi, azaz 20 év után úgy köszön le tisztségéről, hogy prosperáló várost hagy maga után.

Mi ezzel szemben úgy látjuk, hogy ostromállapot uralkodik Budapesten, a közlekedés az összeomlás szélén van, a közösségi közlekedési vállalat (BKV) finanszírozása, működése bizonytalan, sztrájkról sztrájkra bukdácsol. Nem tudjuk, miből fizetjük a négyes metrót, nem tudjuk, ki és milyen koncepció alapján hangolja össze és valósítja meg a városfejlesztési programokat, és a költségvetés is rossz helyzetben van.

Demszky Gábor azt nyilatkozta, hogy 20 év után nem indul a főpolgármesteri címért, sőt visszavonul a politikától és a kampányban sem vesz részt. Ennek örülünk, bár sokkal jobban járt volna a város, ha ezt a döntést tíz évvel ezelőtt hozza meg.

Ughy Attila
frakcióvezető-helyettes, Fidesz