Boruzs András mondjon le képviselőségéről és lépjen vissza az országgyűlési képviselőjelöltségtől
2010. március 8., 11:32

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete felszólítja Boruzs Andrást, hogy haladéktalanul mondjon le az önkormányzati mandátumáról és lépjen vissza a parlamenti képviselőjelöltségtől.

A BKV-nál sorozatosan kiderülő botrányok elérték Boruzs Andrást is. A BKV Zrt. könyvvizsgálójának évközi jelentése szerint Boruzs András, az SZDSZ budapesti elnöke, újpesti önkormányzati képviselő, tényleges munkavégzés nélkül vehetett fel bért a közlekedési vállalattól. Sajtóhírek szerint Boruzs egykori BKV-s alkalmazása nem lehetett független Demszky Gábor gyanúsítotti sorban lévő tanácsadójaként ismert Mesterházy Ernő akaratától.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete felszólítja Boruzs Andrást, hogy a BKV ügyekben szintén gyanúba keveredett Hagyó Miklóshoz hasonlóan, haladéktalanul mondjon le az önkormányzati mandátumáról. Felszólítjuk továbbá, hogy lépjen vissza a parlamenti képviselőjelöltségtől, különös tekintettel arra, hogy a részére kitöltött ajánlószelvények átadói, akkor még nem tudhatták, hogy érintett lehet a BKV botrányaiban, és ajánlásuk visszavonására már nincs lehetőségük.

Felkérjük Bokros Lajost és Dávid Ibolyát, hogy ha valóban a korrupció és a teljesítmény nélküli kifizetések ellen kívánnak küzdeni, akkor azonnali hatállyal vonják vissza Boruzs András képviselőjelölti támogatását.

A Fidesz Újpesti Szervezete felszólítja az MSZP Újpesti Csoportját, hogy legyenek következetesek és vonják meg támogatásukat Boruzs Andrástól. A Fidesz azt kéri, hogy az MSZP is szólítsa fel Boruzs Andrást az önkormányzati mandátumáról történő lemondásra, ugyanis 2006-ban az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként jutott az újpesti képviselőtestületbe.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult annak érdekében, hogy rendeljenek el vizsgálatot, amely megállapítja, hogy történt-e bűncselekmény Boruzs András ügyével kapcsolatban.

Bartók Béla
A Fidesz Újpesti Csoportjának elnöke