Orbán Viktor az EU-nagykövetekkel tárgyalt
2010. március 18., 16:44

Orbán Viktor a Fidesz elnöke a mai napon az EU-tagországok budapesti nagyköveteivel tárgyalt. A megbeszélésen elhangzott, hogy Magyarország változás előtt áll, amelynek már csak a mértéke kérdéses.

Orbán Viktor a diplomaták előtt kifejezte meggyőződését, hogy Magyarország jobb annál, és sokkal többre képes, mint amennyit ma mutat magából. Beszélt arról is, hogy a nemzeti ügyek kormánya adócsökkentésre, a korrupció és a bürokrácia visszaszorítására, a közpénzügyi és az önkormányzati rendszer megreformálására vállalkozik.

Szóba került a külföldi tulajdonban lévő közszolgáltatási cégek működésének kérdése is, ezzel kapcsolatban a Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy az ezekkel a cégekkel kötött szerződések több mint tíz éve születtek, ezért ezeket egyenként át kell tekinteni és ahol lehet, meg kell állapodni. Orbán Viktor elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarországon több millió ember fizetésének 70-80%át felemésztik a közüzemi díjak, ezért a nemzeti ügyek kormánya az első perctől kezdve azért fog dolgozni, hogy a fizetések minél kisebb része menjen el a rezsiköltségekre.

Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője