Elöntötte a Bódva a Tornaszentandrás felé vezető utat
2010. április 15., 23:48
Elöntötte a Bódva a Borsod megyei Tornaszentandrásra vezető utat - közölte a település független polgármestere csütörtök este az MTI-vel.

Krajnyák Dénes elmondta: legutóbb karácsonykor, illetve január közepén volt hasonló áradás. Vélhetően most is csak a falugondnoki járattal, illetve magasabb járművekkel tudják megoldani a közlekedést.

Vízátfolyás miatt, Komjáti felől nem csak személyautók nem tudnak majd közlekedni, hanem a menetrend szerinti busz sem tud bemenni a településekre, azaz Tornaszentandrásra és az azután következő Tornabarakonyba, amely zsákfalu. "A hagyományoknak megfelelően" traktor vagy teherautó jár majd át a vízátfolyásokon - fűzte hozzá.

A Bódva tavaly karácsonykor és január közepén öntötte el a településre vezető utat, s a két faluba nem lehetett bejutni. Az út vonalát cölöpökkel kijelölték, a helyiek már jól ismerik ezt a helyzetet - mondta a polgármester.

A közútkezelő társaság megyei ügyelete az MTI-vel közölte: csütörtök este fél nyolckor 10 centiméteres vízátfolyást észleltek az úton, azt vélhetően péntek reggel le kell zárni a forgalom elől.

Hozzátette: az árvíz nem csak a Tornaszentandrásra és Tornabarakonyba vezető úton akadályozza majd a közlekedést, hanem Bódvalenke felé is, mert a Komjáti felől vezető út kereszteződésében lehet a község felé elkanyarodni.

(MTI)