FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Hódmezővásárhelyi "szégyenfal" - Lázár vállalja a vitát
Lázár János örömmel vállalja a vitát a hódmezővásárhelyi szegénység kezelésének kérdéséről, akár az ATV felajánlásával is élve, bár Hódmezővásárhely polgármestere a közszolgálati televíziót szerencsésebbnek tartaná. A fideszes politikus szerdán reagált Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő előző napi nyílt levelére.
Létrehozva: 2010. július 21., 15:16 | Utoljára frissítve: 2010. július 21., 15:19

Lázár János közleményében úgy fogalmazott: ahogy azt már korábbi közleményében, illetve személyes levelében is jelezte az LMP-s képviselőnek, örömmel vállalja a vitát, akár az ATV felajánlásával is élve, bár a téma keltette sajtóérdeklődést ismerve a közszolgálati televízió valamelyik műsorát szerencsésebbnek tartaná.

Scheiring Gábor nyílt levelében azt írta, hogy a szegénység elleni küzdelem világnézeti kérdéseiben kíván a hódmezővásárhelyi polgármesterrel véleményt ütköztetni.

Lázár János ezzel szemben úgy gondolja, hogy az elméleti síkra terelt vitáknál fontosabb a jelenlegi súlyos problémák gyors és szakszerű kezelése. Mint a fideszes politikus jelezte, a vita előtt azt javasolja partnerének, látogasson el Hódmezővásárhelyre, majd azt követően vitatkozzanak a nyilvánosság előtt.

A polgármester továbbra is Hódmezővásárhelyre várja a képviselőt, hogy először személyesen vizsgálhassa meg a szegénység elleni küzdelem alkalmazott módszereit, amelyeket ezt követően a televízió kamerái előtt megvitathatnak.

Hódmezővásárhely önkormányzata július elején a honlapján tett közzé egy listát azokról, akik "visszaéltek az adóforintokból kapott támogatással". Lázár János akkori közleménye szerint "Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, mire fordítja a város a befizetett adót, és ki az, aki visszaél az adóforintjaikból adott támogatással".

Az eljárás ellen tiltakozását fejezte a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet, illetve akkori híradás szerint Jóri András adatvédelmi ombudsman vizsgálatot indít a lista jogszerűségének megállapítására. Lázár János erre válaszul arról tájékoztatta Jóri Andrást, hogy az önkormányzat nem távolítja el a honlapjáról a listát.