FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Gazdaság és etika
Ne azt a lovat üsd, amelyik húz, tartja egy magyar közmondás. Az elmúlt nyolc év ennek a mély igazságnak a tagadása jegyében telt el.Az Orbán-kormány több mint kétharmados felhatalmazással ezzel a gyakorlattal kíván gyökeresen szakítani.
Létrehozva: 2010. október 19., 08:46

Nem szükségszerű, de baloldali kormányok idején mást sem hallhattunk, mint hogy megszorításokra van szükség. Lehettek volna olyan baloldali kormányaink, amelyek a válságból való kilábalás érdekében megadóztatják a bankokat, a kereskedelmi láncokat. A sors, a véletlen játéka hozta volna úgy, némelyeknek érthetetlenül, hogy ezeket egy jobboldali kormány javasolja, s vezeti be? Vagy inkább arról van szó, hogy egy olyan politikai erő került nagyarányú támogatással kormányra, amelytől remélhető az etikai és a gazdasági összekapcsolása?

Mert lehet azt mondani, hogy a jelenlegi kormány azért hagyja el a megszorítások politikáját, s lép másik útra, mert a megszorítások politikája lejtőre vitte az országot, s most ki kell próbálni valami mást. De ez így csak féligazság lenne.

Körmendy Zsuzsanna teljes írása