"A magyar politika generációs értelemben megújulás előtt áll"
2010. november 18., 11:35
Véget ért a Mihalovics Péter által szervezett fideszes és KDNP-s frakcióvezetők veszprémi értekezlete, melyet még 2006-ban Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, akkori frakcióvezető indított útjára. A találkozón az ország összes megyei jogú városának, megyei jogú önkormányzatának és frakcióinak vezetői vettek részt. A cél az volt, hogy össze tudják hangolni az országos és a helyi politika munkáját. Az idei esztendőben már több fidelitasos is részt vehetett a megbeszélésen. A találkozó kapcsán Lázár János kiemelte a fiatalok közéleti szerepvállalásának fontosságát. A frakcióvezető kézhez kapta a Fidelitas ifjúsági stratégiáját is.

A frakcióvezetők találkozója 2006-ban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kezdeményezésére jött létre, ezt a szokást szeretné folytatni Mihalovics Péter, a Fidesz veszprémi képviselőcsoportjának vezetője is.

Lázár János előadásában elmondta, a találkozó egy jó alkalom arra, hogy áttekintsék, mi történt a parlamenti és önkormányzati választások óta. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szólt a fiatalokról is, kiderült, hogy nagy reményeket fűz az új generációhoz, melyhez frakcióvezetőként igyekszik magát is közéjük sorolni, és lehetőséget teremteni a kezdő képviselőknek, hogy megmutathassák tehetségüket. A veszprémi találkozón példaként Mihalovics Pétert, a Fidelitas alelnökét említette, aki meglátása szerint komoly reményekre jogosít fel.

Lázár János szerint a helyzet egyértelmű: a magyar politika generációs értelemben is megújulás előtt áll, és ehhez szükség van helyi és országos szinten is a fiatal, új politikusokra. A rendszerváltozás után iskolát végzett generációt már nem terheli a '90 előtti időszak, nincsenek megpecsételve azokkal a klisékkel, amelyek a rendszerváltozás óta élnek a magyar társadalom bizonyos rétegeiben. Az új dolgokhoz, a fantáziadús kezdeményezésekhez kellenek a dinamikus, lendületes fiatalok.

(fidelitas.hu-fidesz.hu)