Ferencvárosi falbontás
2010. november 22., 10:32
Nem teszek felelőtlen ígéretet, de a klubban dolgozóknak is látniuk kell, hogy egy év múlva közösen temethetjük el az egyesületet, ha nincs változás - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Sportnak adott interjújában Kubatov Gábor, az FTC új elnökségi tagja, a Fidesz pártigazgatója.

Fájó szívvel mondom, de reális esélye van, hogy ha nem dolgozunk mindannyian sokat érte, akkor egy év és nem lesz Fradi. Az FTC-nek nincs önálló bevétele, s bár a szakosztályoknak van, ha bajban vannak, a klubtól várnak segítséget. A Zrt eladásából 175 millió maradt meg, két és fél év alatt több, mint négyszázmillió folyt el. Tehát ha így marad minden, egy évre van pénz - jelentette ki Kubatov Gábor.

A Fidesz pártigazgatója ugyanakkor rámutatott arra is, hogy tudja, miként kell talpra állítani a klubot, ezernyi ötlete van, és véleménye szerint képes lesz az új elnökség, hogy egy bevált ismert és működő európai modellre építse fel a klubot. "Pénzt nem ígértem soha, sok munkát viszont igen" - fűzte hozzá. Mint folytatta, pontosan tudni kell, hány embert és hogyan fizet egy szakosztály, mennyit költ sportfelszerelésre, mennyi tagdíjat szed be.

Nem leszek partner a sumákolásban, mutyizásban. A legfontosabb, hogy az előre kidolgozott költségvetéstől nem térhet el senki! - húzta alá Kubatov, kiemelve: aki nem ért egyet az elképzeléseinkkel, az nem ellenünk, hanem a Ferencváros életben maradása, jövője ellen van. Az új elnökségi tag meggyőződése szerint a tiszta viszonyok nyomán, s ez fél éven belül kialakítható, minden rendben, tisztességesen működő szakosztály tud teljesíteni. Rámutatott arra is, a siker pedig pénzt, újabb lehetőségeket kínál, de a sorrendet nem lehet megfordítani.

Rendnek kell lennie, ez az első lépés, hogy újra sikeres legyen a Ferencváros - jegyezte meg végül Kubatov.

(Nemzeti Sport-fidesz.hu)