"Óriási az MSZP szerepe a kinti hisztériában"
2010. december 27., 10:32
Jelentős átalakításokat hoz majd a következő év, a kormány az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer és az önkormányzatok területén is változásokat tervez - mondta el a Magyar Hírlapnak adott interjúban Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint ezek a lépések jelentős szakmai vitákat generálhatnak.

"Olyan frakcióvezető szeretnék lenni, aki ezeket nem elfojtja, hanem generálja" - jelentette ki a politikus. Lázár kitért a médiatörvénnyel kapcsolatos kritikákra is, kijelentve, hogy a jogszabály elkészítésekor az uniós országok szabályozásait vették alapul. Szerinte ezért nonszensz, hogy épp ezekből az államokból érkeznek a bírálatok. Úgy véli, az MSZP-nek óriási szerepe van a hisztériakeltésben, amelyhez felhasználta európai parlamenti képviselőit és nemzetközi baloldali kapcsolatait is. A frakcióvezető nem utasította el kategorikusan az új alkotmányról szóló népszavazás lehetőségét, de arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati demokráciák tapasztalatai szerint ebben a döntésben a parlamenteké a felelősség.

A teljes interjú itt olvasható.

(Magyar Hírlap)