A kormányzati munka első eredményei lassan beérnek
2011. január 6., 17:08
Kövér László szerint az elmúlt fél évben a kormányzati munkát hatalmas rohanás jellemezte, és 2011 is nagyon "munkás" esztendőnek ígérkezik. Az Országgyűlés elnöke erről csütörtökön Somogy megye ünnepi, balatonboglári közgyűlésén beszélt.

Az ünnepi közgyűlés, ahol Kövér László mondott beszédet, a somogyi megyecímer adományozásának 513. évfordulója alkalmából rendezték.

A politikus azt mondta, hogy elmúlt 8 évet elhibázott, és embertelen gazdaságpolitika jellemezte. "Miközben teret engedtek a gátlástalan magánérdekek érvényesülésének, az emberek mindnapjain spóroltak; iskolákon, kórházakon, sporton, honvédelmen, kultúrán, környezetvédelmen. Ezzel nem csak a jelent élték fel, hanem majdnem a jövőt is" - fogalmazott Kövér.

A Parlament elnöke vadvízi evezéshez hasonlította a kormányzati munkát, amelynek szabályai szerint mindig egy evezőcsapással gyorsabbnak kell lenni a sodrásnál, hogy irányítható maradjon a csónak.

Nagyon nehéznek nevezte azt az utat, amin az országnak végig kellett mennie az elmúlt fél évben. Úgy vélte: sietve kellett meghozni a szükséges törvényeket, megtenni a szükséges intézkedéseket, ügyelve arra, hogy egy lépéssel megelőzzék a válságot. Elismerte, hogy ebben a sietségben nem volt minden tökéletes.

"Elfogadva a jogos kritikákat szeretném leszögezni, nagyon gyorsan tettük amit tettünk, de kapkodás nem volt" - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az eddigi kormányzati munka első eredményei lassan beérnek: kinyitottak az első kormányablakok, a személyi jövedelemadó csökkentéssel úgy támogattak 600 ezer gyermeket nevelő családot, hogy senkire sem tettek újabb terheket. Megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy a magyar honvédség tartalékát újra felépítsék, és lassan javulni kezd a közbiztonság - sorolta a politikus.

Fontos eredménynek nevezve, hogy gazdasági téren elkerülte a kormány azokat a csapdákat, "hatástalanítva időzített bombákat", amelyeket az előző kormánytól örökölt.

2011-ről szólva azt mondta, hogy nagyon munkás év lesz. Szerinte, ehhez a munkához szükség lesz észre, szívre, elkötelezettségre, kitartásra és bátorságra. "Miközben lesznek, akik hitetlenkednek, gúnyolódnak, gáncsoskodnak, és nemtelenül támadnak" - tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)