Foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszterek Gödöllőn
2011. január 17., 09:34
A foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszterek és államtitkárok tanácskoznak hétfőtől két napig Gödöllőn, a megbeszélésen a fiatalok foglalkoztatásáról és a foglalkoztatásbarát gazdasági növekedésről lesz szó, valamint arról, hogyan lehet több és minőségileg jobb munkahelyet teremteni.

A delegációk vasárnap érkeztek meg Budapestre, a gödöllői tárgyalások hétfőn kezdődnek. Délelőtt munkaülés keretében a magyar elnökség, illetve a soron következő két elnökséget adó ország - Lengyelország és Dánia -, valamint az európai uniós intézmények képviselői találkoznak európai munkaadói és munkavállalói szervezetekkel és a nonprofit szervezeteket tömörítő Szociális Platform képviselőivel.

A miniszterek délután tartanak plenáris ülést a szociális partnerekkel és a platform képviselőivel, majd ezután kezdődik a foglalkoztatásügyi miniszterek első munkaülése, amelyet kedden délelőtt követ a második ülés. A tárgyalásokon Magyarországot Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára képviseli, aki kedden kora délután tart sajtótájékoztatót.

(MTI-fidesz.hu)