Pozitív vélemények a magyar elnökségről
2011. január 19., 13:56
Pozitív vélemények hangzottak el az Európai Unió soros magyar elnökségének programjáról az Európai Parlament szerdai plenáris vitájában, Strasbourgban - foglalta össze a témára vonatkozó képviselői véleményeket Jerzy Buzek EP-elnök a vitát lezárva.

Az elnökség szakmai vonatkozására koncentráló képviselői felszólalások egyetértettek a gazdasági témák középpontba helyezésével, továbbá többségében támogatták a magyar prioritások választását, köztük kiemelten is az európai romastratégiát és a bővítési terveket. Sokan felhívták a figyelmet a célok megvalósításának fontosságára is.

Az Európai Bizottságot képviselő José Manuel Durao Barroso elnök és Maros Sefcovic ambiciózusnak minősítették a programot, és a testület támogatásáról biztosították azt.

Orbán Viktor a vitát követő sajtótájékoztatóján kijelentette, a kormány mindent megtesz azért, hogy célkitűzéseit a lehető legnagyobb mértékben teljesítse.

(MTI-fidesz.hu)