Magyar bútorgyártók szállítanak a vörösiszap-károsultaknak
2011. február 13., 15:37
A Magyar Bútor és Faipari Szövetség bútorgyártó cégei készítik el a vörösiszap-károsultak új otthonainak lakberendezési tárgyait; a cégek harmincnapos határidővel leszállítják és beszerelik a kiválasztott bútorokat - tájékoztatott Tóth Eszter, a szervezet ügyvezetője.

A károsultak Devecserben, a Bem utcában található bemutatóteremben közel hatezerféle bútorból válogathatnak, a kínálat csak ülőbútorokból nyolcféle modellt tartalmaz. Az étkezőbútorok különböző páccal és szövettel választhatók, de a nappali szekrények is többféle elemből álló változatban rendelhetőek. A hálószoba-, gyerekszoba- és konyhabútorok esetében is van színválaszték. A kárpitos termékek szövet- és bőrbevonattal készülnek. A választást a bútorokat részletesen bemutató katalógus és lakberendezők is segítik - mondta el Tóth Eszter.

A károsultak előre egyeztetett időpontban, a helyi önkormányzat által kiállított dokumentum bemutatásával igazolják jogosultságukat, amely tartalmazza a bútorok pótlására megítélt támogatás összegét. Az ügyvezető példái szerint kétszemélyes kanapét 61 ezer forinttól, ruhásszekrényeket 34-45 ezer forinttól, étkezőasztalt 25 ezer forinttól kaphatnak a vörösiszap-katasztrófa károsultjai, és az árak minden esetben a szállítással és beszereléssel együtt értendőek. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 1990-ben alakult önkéntes tagságon alapuló szakmai érdekképviselet, jelenleg hatvan magyarországi bútorgyártó a tagja.

(MTI-fidesz.hu)