Balsai: Nem a rendőrség megbélyegzéséről van szó
2011. február 14., 12:13
Sem az ügyészséget, sem a rendőrséget, sem a bíróságot nem akarja megbélyegezni az úgynevezett felülvizsgálati törvényjavaslatával a fideszes Balsai István. A politikus ezt az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén mondta, hangsúlyozva, soha nem késő a megrendült jogállami intézményekbe vetett bizalmat helyreállítani.

Balsai István javaslata "a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról" szól, amely semmisnek tekintené azokat a 2006-os őszi ítéleteket, amelyek alapját kizárólag rendőri jelentés, illetve rendőri tanúvallomás képezte.

Az alkotmányügyi bizottság emellett általános vitára alkalmasnak találta az alkotmány-előkészítő eseti bizottság határozati javaslatát, amelyhez viszont Lázár János, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője benyújtotta - a siófoki Fidesz-KDNP-frakcióülésen hozott döntésnek megfelelően - azt a módosító indítványt, amely szerint nem a kormány nyújtja be az új alkotmány tervezetét, az alkotmány-előkészítő bizottság koncepciója pedig nem köti a Parlamentet.

(MTI-fidesz.hu)