Tisza-völgyi vízgazdálkodási megállapodás Ungváron
2011. február 17., 12:30
A Tisza-völgyi vízgazdálkodás terén folytatott együttműködésről ír alá megállapodást a folyó menti öt ország a tervek szerint április 11-én Ungváron - adta hírül csütörtökön az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál Ukrajna Környezeti és Természeti Erőforrás Minisztériumára hivatkozva.

A minisztérium közlése szerint a nemzetközi vízügyi megállapodást Ukrajna, Románia, Magyarország, Szlovákia és Szerbia szakminiszterei írják alá. A közös projekt célja az, hogy a résztvevő országok egyesítsék erőfeszítéseiket a Tisza vízgyűjtő területén folytatott vízgazdálkodás javítása, az erőforrás-felhasználás ésszerűsítése és az igazságosabb vízmegosztás érdekében.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy az év elejétől Ukrajna tölti be a Nemzetközi Duna Bizottság elnöki tisztségét, így Kijevnek alkalma nyílik arra, hogy a Duna-völgyi nemzetközi együttműködés keretén belül ráirányítsa a figyelmet a tiszai vízgyűjtő-gazdálkodással kapcsolatos átfogó nemzetközi projekt szükségességére is.

(MTI-fidesz.hu)