Áprilisra kiderül: érdemes volt-e eladni a MÁV Cargót
2011. február 22., 11:20
A MÁV ügyeivel foglalkozó parlamenti bizottság áprilisra készíti el jelentését, melyben többek között a MÁV Cargo eladásának körülményeit és hatását vizsgálják - jelentette ki az MTV-ben kedd reggel Manninger Jenő, a bizottság elnöke.

A MÁV Cargo eladásának körülményeit nem feladatunk vizsgálni, mindezt Budai Gyula kormányzati biztos és a nyomozati szervek végzik Magyarországon és Ausztriában - jelentette ki a fideszes honatya. Manninger Jenő arra is felhívta a figyelmet, hogy 2 milliárdos sikerdíjat kapott egy cég az üzlet létrejöttéért. Mint fogalmazott, a bizottság elsősorban azt vizsgálja, miért adták el a MÁV Cargót, maga az üzlet törvényes feltételek között valósult-e meg, illetve azt is, hogy mindez milyen hatással volt a nemzetgazdaságra és a hazai közlekedésre.

Manninger Jenő kitért arra is, hogy a MÁV Cargo eladásából származó 100 milliárdos összeget azonnal felélte a MÁV. Véleménye szerint a MÁV-csoportban számos cég jött létre, melyek racionalizálásával 5 milliárdot lehetne megtakarítani éves szinten. A parlamenti vizsgálóbizottság áprilisban hozza nyilvánosságra jelentését.

(fidesz.hu)