Széll Kálmán Terv: tetszenek az elemzőknek a részletek
2011. március 2., 15:13
Pozitívan fogadták az elemzők a kormány Széll Kálmán Tervének részleteit, amelyeket Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ismertetett a szakértőkkel kedd délután.

Barta György, az MKB Bank elemzője azt mondta: a terv délelőtti bemutatásából elsősorban a konkrétumokat hiányolták az elemzők, valamint a terv számszerű lebontását. A délutáni tájékoztatón azonban az államtitkár utalt arra, hogy ezek is megvannak, ám - a folyamatban lévő egyeztetések miatt - egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni - tette hozzá. A terv iránya helyes - jegyezte meg az elemző hozzátéve, hogy sok olyan területhez kíván a kabinet hozzányúlni, amelyek átalakításra szorulnak.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője egyértelműen megnyugtatónak nevezte a megismert részleteket. Sok kérdőjel van még, de több területen is "kőbe vésettek" a számok és a szándékok - tette hozzá. Idesorolta a nyugdíjkedvezmények szigorítását és az e-útdíj bevezetését, ahol több verziót is összeállított a minisztérium.

(MTI-fidesz.hu)