Szijjártó: A munkából élés legyen a vonzóbb alternatíva
2011. március 3., 19:16
A munkanélküliség és a segélyezés kérdéseiről is a nemzetgazdasági tárca előterjesztése közöl konkrétumokat - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A terveket július 1-ig kell elkészíteniük az érintett minisztériumoknak. A közmunkaprogramot 2012. január 1-től indítaná a kormány.

"A segélyek értékét úgy kell maximálni, hogy a munkából élés mindig egy vonzóbb alternatíva legyen" - közölte Szijjártó Péter. "Azt, hogy ennek a határa pontosan hol van, a nemzetgazdasági tárca meg fogja mondani az előterjesztésében. A foglalkoztatás-politikai, gazdaság-politikai eszközöket úgy kell hadrendbe állítani, hogyha valaki munkanélkülivé válik, akkor a lehető legkevesebb ideig legyen munka nélkül" - fejtette ki a szóvivő. "Azt, hogy ebben milyen módon számítunk majd eszközként a munkanélküli járulék, vagy munkanélküliségi támogatás, vagy -járulék időtartamának alakítására, majd a nemzetgazdasági tárca fogja mérlegelni és betenni az előterjesztésébe" - tette hozzá.

(hirtv.hu)