Stratégiai válaszok a fiatalok mindennapi problémáira
2011. március 11., 14:32
Miniszteri biztossá nevezte ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Mihalovics Péter fideszes országgyűlési képviselőt, aki egy új ifjúságpolitikai stratégia, az Új Nemzedék Jövőjéért elnevezésű program megalkotásáért és annak végrehajtásáért felelős.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtó- és kommunikációs titkárságának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az áll: "a kormány meggyőződése, hogy az új évszázad kihívásainak megfelelni tudó fiatalokkal közösen nyithatjuk meg az erős és versenyképes Magyarország új fejezetét". A tárca szerint ennek eléréséhez markánsan új irányt kell szabni az ifjúságpolitikának. Hangsúlyozzák, hogy az Új Nemzedék Jövőjéért nevű program stratégiai válaszokat fog adni a fiatalok mindennapjait érintő problémákra.

A program végrehajtásának elősegítésével kapcsolatos feladatok ellátására Réthelyi Miklós február 1-jétől július 31-ig nevezte ki miniszteri biztossá Mihalovics Péter parlamenti képviselőt, aki egyben a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak az alelnöke. Az ifjúságpolitikai stratégia kidolgozásáért, az azzal kapcsolatos "irányvonalak meghatározásáért" és az operatív feladatok elvégzéséért háromtagú, fiatalokból álló szakértői stáb felel. A miniszteri biztos munkavégzését továbbá kilenc önkéntes fiatal segíti.

(MTI-fidesz.hu)