A nemzet iránti hűségben nem lehet különbség köztünk
2011. március 15., 19:10
Létezhet számtalan véleménykülönbség, lehetnek személyes ütközéseink, különböző felfogásaink, de a nemzet szolgálatában, a nemzet iránti hűségben nem lehet különbség köztünk - jelentette ki Csíkszeredában Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes.

A politikus részt vett a székelyföldi városban az 1848-49-es szabadságharc és forradalom évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. Semjén ünnepi beszédében kifejtette, hogy csak akkor van megmaradás, ha a nemzetépítés, az országépítés gondolata a közösségépítéssel együtt jár. Csak akkor van megmaradás, ha Magyarországon és Erdélyországban is építjük a magyar közösséget, mindazt, amit a magyar élet jelent - hangoztatta a szónok.

Tőkés László: a Kárpát-medencei magyarság legyen hű önmagához, vállalja sorsát, önazonosságát

Egy a múltunk, a jövőnk is egy legyen! - hangsúlyozta kedden Csíkszeredában Tőkés László, aki felszólította a Kárpát-medencei magyarságot, hogy legyen hű önmagához, vállalja sorsát, önazonosságát. Az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke az erdélyi magyarság központi ünnepén kifejtette: az anyaország és Erdély egykori "uniója" a nemzeti közakarat révén ismét megvalósulóban van azáltal, hogy "Erdélyország" az Európai Unió része lett, és Magyarországon nemzetpolitikai fordulat következett be. A magyar állampolgárság kiterjesztése révén elkezdődött Trianon gyógyítása a magyarság életében, a december 5-i népszavazás jóvátételének is tanúja lehetett a romániai magyarság.

(MTI-fidesz.hu)