FIDESZ.HU > Hírek > EU elnökség Nyomtatás
Ablak bezárása
Helsinkitől Hágáig végigjártuk Európát a siker érdekében
868 uniós esemény zajlott január óta, ebből hatvan Magyarországon - emelte ki Ódor Bálint, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Külügyi Intézetben csütörtökön megtartott előadásában. A politikus az unió egyik legfontosabb feladataként említette az energiabiztonság megteremtését, és úgy fogalmazott, Horvátország óriási kihívás előtt áll, ha meg akar felelni a szigorú csatlakozási feltételeknek.
Létrehozva: 2011. március 18., 10:57 | Utoljára frissítve: 2011. március 18., 11:29

Novemberi előadására visszautalva elmondta: akkor az uniós elnökség várható kezdetéről beszélt a hallgatóságnak, most viszont már az elnökségi időszak feléhez érkezve kell beszélnie az elért eredményekről. Jelezte, előadásában mindenképpen kitér majd a ránk váró három hónap feladataira is.

Nagyjából 320-340-re rúg azon ügyek száma, mellyel az elnökségnek jelenleg érdemben foglalkoznia kell - kezdte Ódor, de hozzátette, ezekből csupán öt-hat kérdés jelent meg nagyobb súllyal az utóbbi hetekben-hónapokban. Elmondta, a gazdaságpolitikai ügyeket nem szeretné hosszabban taglalni, itt egyetlen fontos dátumra koncentrál a magyar elnökség: március 24-én újra összeül az Európai Tanács, addig pedig tökéletesen előkészített javaslatokat szeretnének lerakni az asztalra.

A teljes cikk az MNO-n olvasható.