Bemutatkozott Brüsszelben a Badacsony régiója
2011. március 24., 09:23
Szigliget és környéke mind környezeti, természeti adottságai, mind kultúrtörténeti sajátosságai miatt mágnesként vonzza az ínyenc érdeklődőket és a pihenésre váró turistákat - jelentette ki Bagó Zoltán (Fidesz) európai parlamenti képviselő szerda este a brüsszeli magyar kulturális intézetben a Badacsony régió bemutatkozásának záró rendezvényén.

A zenei, látvány- és gasztronómiai élményekkel színesített programban ezúttal Szigligetet és közvetlen körzetét ismerhették meg az érdeklődők.

Balassa Balázs, a település polgármestere megnyitó beszédében egyebek között azt emelte ki, hogy a térségben sok művész él vagy pihen, és a kiállítás a magyar falusi turizmust és falusi embereket is bemutatni igyekszik. A rendezvényen a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes és a Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző Egyesület lépett fel. A szigligetiek a héten zenés felvonulásokat is tartottak Brüsszel belvárosában.

Badacsony és térsége február közepétől mutatkozott be a brüsszeli kulturális intézetben.

(MTI-fidesz.hu)