Mélyíteni kell a párbeszédet a kohéziós politika területén
2011. március 25., 09:29
A közlemény szerint minderről Nyikos Györgyi, a tárca fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára az Európai Bizottság Regionális Politikáért Felelős Főigazgatóság munkatársai előtt beszélt csütörtökön Budapesten. A magas szintű partnerségi találkozó célja a kohéziós politika jövőbeli működésével kapcsolatos kérdések kölcsönös bemutatása, a magyar elnökség eddigi eredményeinek ismertetése volt.

A közlemény szerint Nyikos Györgyi kiemelte, hogy Magyarország soros elnökként a kohéziós politika jövőjével kapcsolatos előkészületekben jól látható eredményeket ért el. A kohéziós politika létjogosultságát és szerepét ma már Európa-szerte mindenhol elismerik, a vita a politika konkrét megvalósításáról folyik. Az Európai Bizottság előadásában az 5. Kohéziós Jelentés főbb irányvonalai mentén a kohéziós politika jövőjével kapcsolatos álláspontját mutatta be, ismertetve a jelentéshez kapcsolódó társadalmi párbeszéd legfontosabb eredményeit. A találkozón minden megszólaló üdvözölte a régiók fokozottabb bevonását a kohéziós politikába - áll a közleményben.

(MTI-fidesz.hu)