Szőcs: Kultúrát a jövőstratégiába
2011. március 28., 14:58
Bár az Európa 2020 stratégia nem említi közvetlenül a kultúrát, célunk az, hogy meggyőzzük a döntéshozókat: a kultúra és kapcsolódó ágazatai jelentős mértékben hozzájárulnak az intelligens, fenntartható és befogadó növekedés biztosításához - mondta Szőcs Géza az uniós kulturális miniszterek hétfői gödöllői informális találkozója után.

Meggyőződésünk, hogy a kulturális szektor segítséget fog nyújtani Európa számára, hogy kilábaljon a jelenlegi válságból. A magyar EU-elnökség egyik fő célja, hogy a májusi kulturális tanácsülésen elfogadják az erre vonatkozó dokumentumtervezetet - hangsúlyozta a kulturális államtitkár a sajtótájékoztatón.

Andrulla Vasziliu kultúráért is felelős EU-biztos kiemelte: a hétfői tanácskozáson minden résztvevő egyetértett abban, hogy a kultúrának vele született értéke van, és fontos szerepet tölt be az európai növekedésben, a munkahelyteremtésben. Hozzátette: ezt azoknak a politikacsinálóknak is tudomásul kell venniük, akik az unió 2014-től esedékes új költségvetéséről majd döntenek.

(MTI-fidesz.hu)