FIDESZ.HU > Hírek > EU elnökség Nyomtatás
Ablak bezárása
Rendkívüli időszakot élt meg az Unió a magyar elnökség első felében
Az Európai Unió magyar elnökségének első felében megtartott három csúcstalálkozó is mutatja, hogy az EU szokatlan, rendkívüli időszakot élt meg, amelyben fontos gazdasági stratégiai kezdeményezések mellett váratlan és előre nem látott eseményeket is kezelni kellett - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter szerdán Luxembourgban tartott sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2011. április 13., 14:49

Kétnapos találkozójuk zárásaként az EU-tagországok külügyminiszterei - úgynevezett általános EU-ügyek tanácsaként - egyebek között azt tekintették át, milyen lépésekre van szükség az említett állam- és kormányfői értekezleteken született döntések gyakorlatba iktatásához.

Martonyi beszámolt arról, hogy az Európai Parlamenttel intenzív tárgyalások folynak arról a hat jogszabályjavaslatról, amelyek célja az EU-n belüli gazdasági koordináció kiteljesítése. Az elnökség mindent megtesz annak érdekében, hogy a témában még magyar elnökség alatt, azaz június végéig megszülessen a politikai megállapodás az intézmények között.